Diary of an IT Guy

Heart passion to keep the brain moving>>>

Sumber Kebahagian Hidup: Ridho Gusti Alloh

leave a comment »

Ceuk ajengan baheula mah ujang,  ari meunang ridho Alloh mah masing hirup ngagetek ngagoler dina kolomberan ge ngeunah we..

Tapi sabalikna kajeun bru di juru bro di panto — rejeki ngalayah di tengah imah ari jauh tina karidhoan Alloh mah euweuh ngeunahna..

Kajeun sagala aya ari teu dibarengan ku karidhoan nu boga alam dunia mah euweuh ngenahna.
Ibaratna: kajeun dahar di imah nu beunghar ari nu bogana teu riho mah da dahar ge moal  ngeunah..

Urang sholat, urang puasa, urang mungah haji — lain lantaran sieun naraka jeung hayang surga.. tapi hayang dipikaridho ku Alloh we..

Urang bakti ka ibu rama, urang ngalayanan caroge, urang ngalayanan ka bojo, urang neangan nafkah keur keluarga, urang nyakolakeun jeung ngislamkeun anak — da taya lain keur ngudag-ngudag karidhoan Alloh..

Tugas hirup urang islam mah taya lain keur ngudag-ngudag karedhoan Gusti Alloh. Ari geus meunang ridho Alloh mah ku Gusti teh da bakal diogo..

Sumber bagja jeung bahagia teh lain dina duit, lain dina pangkat, lain dina elmu.. tapi sumber bagja jeung bahagia teh aya dina karedhoan Gusti Alloh..

Duit, elmu jeung pangkat eta mah ngan sakadar useup atau kecrik… Lauk na mah aya dina karedhoan Alloh. Numawi ngalana kudu bener salaras jeung parentah-panyarek Gusti..

Untung jeung rugina manusa gumantung kana kanya’ah  jeung kadedeuh Gusti Alloh — Sedengkeun kanya’ah jeung kadeudeuh Alloh moal daekeun lancar datangna lamun kahalangan ku dosa…

Written by isal

5 June 2010 at 22:23

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: